Zinde Rehberlik

Zinde Okullarında öğrencilerin duygusal, bilişsel ve sosyal gelişimlerini tümüyle ele alan rehberlik modeli benimsenir.

Amacımız

Anaokulu rehberlik birimimiz, öğrencilerimizin gelişim özelliklerini göz önünde bulundurarak, uyum ve iletişim becerilerine sahip, kendini rahat ifade edebilen, mutlu çocuklar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Öğrencilere ve Velilere Yönelik Hizmetlerimiz;

• - Öğrencilerimizin ay gruplarına uygun olarak düzenli gelişim takiplerini yapmak,
  • - Varsa normalin dışında gelişmelerin erkenden tespitini ve yönlendirmelerini sağlamak,
  • - Veliyi bilgilendirmek, yönlendirmek ve öğrenciye okul ortamında mümkün olan desteği en sağlıklı biçimde sağlamaktır.
Bu doğrultuda sistematik biçimde sınıf gözlemleri anaokulu rehberliğinin vazgeçilmez bir parçasıdır.

Öğretmenlerimize Yönelik Hizmetlerimiz;

• - Sınıf ve branş öğretmenleriyle anaokulu çocuğunu konu olan konularda toplantı ve görüşmeler yapmak.
  • - Öğrencileri her boyuttan ele almak adına gelişim düzeylerine uygun envanterlerin uygulanması.