Robotik Kodlama

Robotik Kodlama dersinde öğrencilerimiz yeni bir öğrenme ortamı olan bilgisayar laboratuvarı ve bu yeni mekanın kuralları ile tanışırlar. Bilgisayar parçalarını, bu parçaların ne işe yaradıklarını öğrenirler ve fare kullanımı ile ilgili alıştırmalar yaparlar. Bilgisayar kullanımı esnasında sağlıklarını nasıl koruyacaklarını ve bilgisayar karşısında nasıl oturmaları gerektiğini öğrenirler. Kodlama ile öğrencilere yansıtıcılık, üreticilik, kural öğrenme ve kurallara uyma, problem çözme ve analitik düşünme, uzamsal düşünme becerileri gibi beceriler kazandırılmaya çalışılırken yaşlarına uygun olacak şekilde hazırlanmış uygulamalar ve oyunlar kullanılıyor. Scratch, Blockly, Code Monkey, Code Combat ve Code.org vb. uygulamalar kullanılarak öğrencileri doğrudan karmaşık kod yazma eylemine sokmadan sürekle bırak işlemi ile gerekli program parçacıklarını uygun yerlere getirip birleştirmeleriyle programlarını oluşturmaları sağlanıyor. Ayrıca çocuklar için hazırlanan robot geliştirme setleri ile çocuklar gelecek için hazırlanırken kendi robotları ile oynama fırsatı yakalıyorlar.