Kurucumuzdan

Değerli Velilerimiz,

Eğitim tüm insanların hayatına dokunan ve hayatlarının şekillenmesinde en büyük rolü oynayan etmendir. Özellikle son dönemlerde ülkemizin ve dünyanın en çok konuşulan konularından biri eğitim sistemleridir. Bu konuda ise en büyük eleştiri çocuğun merak ve başarı duygusunu destekleyecek eğitim yöntemlerinin uygulanmamasıdır.

Her çocuğun başarı duygusunu tatmaya ihtiyacı vardır. Eğitim sistemimizde ise çocuklarımızın başarı duygusunu destekleyecek bir program maalesef yok. Sürekli başarısızlıkları konuşulan çocuklar, geleceğe güvenle adım atamıyor. Biz de bu alanda hem Türkiye’deki hem de dünyadaki eğitim sistemlerini inceleyerek yeni bir eğitim yolculuğuna çıkmaya karar verdik. Zinde Okulları olarak çocukların başarabilecekleri yönlerini keşfetmeye ve onları bu doğrultuda desteklemeye odaklandık.

Bu düşünceden yola çıkarak “çocuk dostu okul” olmak için her türlü imkanımızı seferber ettik. Çocuk dostu okul olmanın yolu öncelikle çocukları anlamaktan geçiyordu. Biz de onları gerçekten anlamak için çabalayan, merakını ve heyecanını yitirmemiş öğretmenlerle; kendini gerçekleştiren, eleştirel düşünebilen, öğrenme merakını zinde tutacak, özgüven ve ahlak sahibi mutlu nesiller yetiştirmek için el ele verdik. Bütün heyecan ve çabamızı bunun üzerine yoğunlaştırdık ve Zinde Okullarını kurduk.

Bu eğitim yolculuğunda en büyük arzumuz eğitim sürecini, sevgi dolu ortamımızda çocuklarımızla ve siz değerli velilerimizle paylaşmaktır.

Sevgi ve Saygılarımla
Sinan ÇELİKKOL