Zinde Okulları Bursa Gezisi

Zinde Okulları Bursa’da hem tarihinin hem de bilimin izlerini takip ediyor. Geziyi anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Öğretmenlerimiz, Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapan, padişahlar diyarı, Hüdavendigar şehir Bursa’ya düzenlenen gezinin öğrenciler açısından çok yararlı olduğunu söyledi.

İstanbul’dan erken saatlerde çıkan ekibimiz Yalova’da nezih bir mekânda kahvaltı yapılarak gezimize başlandı. Burada yapılan kahvaltının ardından Ulu Cami, Sanat Müzesi, Araba Müzesi, Bilim Müzesi, Yeşil Türbe gibi tarihin ve ilmin güzide mekanları gezildi. Doğayla iç içe olmak için daha sonra rotayı Uludağ mevkiine çevirdik. Kış sporlarının her türlüsünü deneyen öğrencilerimiz zirvenin tadını çıkardılar. Daha sonra gezinin tadını doyasıya yaşayan öğrencilerimiz için eve geri dönüş yolculuğu başladı.

Doğal güzelliği ve tarihi değerleriyle dikkat çeken Bursa gezisi öğrencilerimiz için güzel bir deneyim oldu.